Гурткове заняття "Назвичайні ситуації"

Надзвичайні ситуації

(заняття гуртка "GLOBE у моєму закладі")

Надзвичайні ситуації соціального, природного й техногенного походження, причини їхнього виникнення.

Ви вже знаєте, які ситуації називають надзвичайними. Проте згадаймо ще раз, що надзвичайна ситуація — це ситуація на певній території, яка склалася внаслідок аварії, небезпечного природного явища, катастрофи, стихійного чи іншого лиха. Ознаками надзвичайної ситуації є людські жертви, шкода, що їх зазнає здоров’я людей або навколишнє природне середовище, значні матеріальні втрати та порушення умов життєдіяльності людей.



У сучасному світі, на жаль, йдуть війни, відбуваються стихійні лиха, почастішали терористичні акти й пожежі тощо. Саме для таких надзвичайних ситуацій нам і необхідно виробити правильну лінію поведінки, що допоможе зберегти не лише своє життя, але й фізичне й психічне здоров’я

Наша свідомість створена у такий спосіб, що більшість людей намагаються зупиняти потік негативної інформації. Погодьтеся, нам не властиво уявляти себе в якійсь надзвичайній ситуації, а легше думати: «Зі мною такого ніколи не трапиться, бо не трапиться ніколи». Проте, реальне життя свідчить, що це далеко не завжди так.

Та головне, пам’ятайте, що оптимісти, які сприймають навколишній світ позитивно, а також люди, які мають стійку психіку, сильну волю й навички самоконтролю, виживають в екстремальних ситуаціях частіше й виходять із посттравматичних станів набагато швидше. Працюйте над собою, розвивайтеся, вивчайте особливості своєї особистості, визначте свої «слабкі місця» й виробляйте тактику власної поведінки. Тому що саме психологічні резерви людини найчастіше є вирішальними .

Дорогі діти, запрошую до перегляду презентації "Надзвичайні ситуації". У разі виникнення запитань та для консультацій - звертайтесь в особисті повідомлення. 

Будь ласка, перегляньте презентацію за цим посиланням

назвичайні ситуації - презентація

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий стан. Які слова потрібно говорити дитині під час війни.