Вербний тиждень (заняття гуртка "Природознавство для дошкільників)

 Вербний тиждень


В неділю всі православні християни відзначатимуть одне з головних Православних свят – «Вербна Неділя». Воно відзначається за тиждень до Пасхи. Згідно Біблійного сюжету в цей день Ісус в’їхав у ворота міста Єрусалима на віслюку. Його урочисто зустрічали городяни й кидали під ноги пальмові гілки – символ миру, спокою. У нас не ростуть пальми, тому замість пальмових гілок ми використовуємо гілочки іншої рослини.

На яке число б не припадала Вербна Неділя, це завжди весняне свято. Перше дерево, яке розпускається навесні – верба. Тому на Русі пальмову гілку замінили гілочками верби. Верба – це символ весни пробуджується. В цей день можна побачити багато людей, які несуть в руках гілочки верби , висвітлюють їх у церкві, прикрашають ними свій будинок, ходять в гості і дарують їх один одному. 

А ви знаєте, що гілочки верби не просто дарували? В народі існує звичай легенько бити один одного гілочками верби. Вважається, що вбереже від пристріту і хвороби. Але не просто б’ють, а примовляють: 

Верба, верба,

Верба хлест,

Верба хлест

Б’є до сліз.

Верба синя

Б’є не сильно,

Верба красна

Б’є напрасно,

Верба біла

Б’є за діло.

Верба хлест

Б’є до сліз.

Я пропоную вам зробити гілочки верби самим.  Для того щоб нам зробити гілочку верби, знадобиться: ось такі дерев’яні шпажки для шашлику, ватяні палички, смужки світло-коричневого паперу. Ще нам знадобиться клей-олівець. Будьте уважними та обережними.


1. Візьмемо шпажку і шматочок ватної палички. Вістря шпаги вставляємо в ватяну паличку.

2. Тепер намастимо клеєм смужку паперу.

3. Починаємо обмотувати папір навколо шпажки.

4. Через відстань вставляємо ватяні палички і продовжуємо обмотувати.

5. Обмотуємо акуратно, щоб не порвати папір. Наша гілочка готова.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий стан. Які слова потрібно говорити дитині під час війни.