Профільна еколого-натуралістична зміна в ПОВЗ «Лунка»

 

Юннати в гостях  у матінки-природи



 

 

Краса природи – справжнє диво,

Все неповторне і живе.

Де не поглянь – скрізь так красиво,

По небу сонечко пливе.

Навколо височіють гори,

Між горами дзюрчить вода.

А ліс зелений, наче море,

І всюди казка ожива.

 

 















Сонце, земля, вода, повітря, рослини і тварини – усе це живе і неживе, нерозривно повʼязане і називається природою. От і юннати чекають цілий навчальний рік, щоб вирушити в гості до матінки-природи.

Щороку влітку юннати мають змогу оздоровитися під час профільної  еколого-натуралістичної зміни в ПОВЗ «Лунка» Сторожинецького району.

Під час табірної зміни оздоровлюється 165 дітей – обдарованих та талановитих вихованців гуртків еколого-натуралістичного профілю Чернівецького обласного, міського, районних центрів еколого-натуралістичної творчості, ОТГ, а також шкіл-інтернатів та дитячих будинків області.

Незмінним є побажання педагогічного колективу вихованцям табору: «Нехай життя у таборі допоможе вам не тільки відпочити, зміцнити здоров'я, але й дізнатись багато цікавого, нового, знайти нових друзів. До того ж, у вас є можливість вдосталь купатись і засмагати, спілкуватись з друзями, ходити у походи та  екскурсії, грати в м'яча і змагатися з різних видів спорту».

Завжди, вже в перші дні еколого-натуралістичної зміни педагогічний колектив докладає максимум зусиль, щоб вихованці навчилися помічати усе: працьовитого мураха на лісовій стежці, рухливого жучка на дзеркальній поверхні води, маленького павучка в густій траві, зміни в природі, яскравість фарб, різноманіття звуків, запахів. Діти щодня відкривають для себе чудовий світ, в якому можна  до всього доторкнутися руками, роздивитися, понюхати, відчути.

Аби зрозуміти як важливо берегти природу, навчитися милуватися нею, любити її організовується робота гуртків на різні теми: «Етнолялька», «Еко Арт», «Юні ботаніки», «Спорт на відпочинку», «Лікарські рослини», «Світ природи з елементами англійської мови», «Джерельце».

Ми народжені природою і ніколи людина не загубить зв’язку з нею. Але треба мати велике терпіння, уважне око і чутливу душу для того, щоб побачити тиху чарівність польової квітки або гру кольорів під час заходу, буйне цвітіння бузку, заслуховуватися дзвінким співом птахів. У звʼязку з цим з дітьми проводяться виховні години: «Охорона рослинного світу», «Тваринний світ – багатство України», «Мова квітів». Також буде проведено години спілкування: «Твої права і обов’язки», «Знати і поважати герб своєї Батьківщини, її прапор і гімн», «Українські народні танцювальні традиції», «Українська символіка», «День хрещення Київської Русі», «Ядерній зброї  - ні!», «Стоп булінг» та інші.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Військовий стан. Які слова потрібно говорити дитині під час війни.